چند نکته ضروری:
۱. در فواید کتابشناسی و منبع شناسی نیازی به سخن نیست. هر پژوهندهای میداند که این گونه نوشتار، نخستین ابزار برای تحقیق است و بدون آن هیچ پژوهشی به سامان نمیرسد.
۲. در منبع شناسی آنچه اهمیت دارد، اصل اطلاع رسانی است نه محمل آن. به عبارت دیگر، انواع محملهای اطلاعاتی مانند: کتاب، مقالات دانشنامه و نشریه و پایگاه اینترنتی، نقشه، کتاب خطی و دیگر موادّی که پژوهشگر را در فرآیند تحقیق یاری رساند، مورد نیاز خواهد بود.
۳. مقالات موجود در نشریات غیر ادواری یکی از این محملهای اطلاعاتی است. نشریات غیر ادواری نوعی مجموعه مقالات است که غالباً به مناسبت یک نشست علمی (همایش، کنگره، سمینار و مانند آن) یا برای بزرگداشت یک شخصیت علمی (یادنامه، جشننامه، ارجنامه و مانند آن) یک یا چند بار – بدون التزام به دورۀ زمانی خاصی – منتشر میشود. معمولاً این گونه مجموعهها فقط یک بار منتشر میشوند و در آن مطالب برای نخستین بار انتشار مییابد. این نامگذاری در برابر نشریات ادواری است که با نظم زمانی خاصی (مثلاً هر ماه، هر فصل، هر سال) منتشر میشوند.
۴. نگارنده سطور تا این زمان فرآیند دقیقی برای بازیابی نظاممند مقالات مجموعههای غیر ادواری سراغ ندارد، برخلاف کتابها و نشریات ادواری که از طریق بانکهای اطلاعاتی منظم میتوان به نشانی و گاه متن آنها دست یافت. لذا هنوز جای کار در این حوزه خالی است.
پوشیده نماند بارها به مسئولان مرکز تحقیقات کامپیوتری نور پیشنهاد دادهام که همچنان که تمام مقالات کنگره هزاره شیخ مفید و مجموعه میراث حدیث شیعه را در کنار مقالات نشریات ادواری نمایه کردهاید، در مورد تمام نشریات غیر ادواری نیز- به تدریج – چنین کنید؛ ولی تا کنون موافقتی از آنها برای این کار نیافتهام. امیدوارم هر چه زودتر این کار عملی شود و نیازی به کار ناقص این بنده نباشد.
۵. ضرورت منبع شناسی در این حوزه در موضوع تشیع و امامت، اهمیت افزونتر دارد، از آن روی که شمار فراوانی از موادّ پژوهشی در مجموعههای غیر ادواری جای دارد. البته تلاش استاد ایرج افشار و استاد محمد گلبن در فهرست نویسی این گروه از مجموعهها شایان تقدیر است، ولی:
اولاً طبق فهرستهای منابع «فهرست مقالات فارسی»، از جلد ۱ تا ۶ در کنار نشریات ادواری به مجموعههای مقالات توجه شده است (حد اکثر تا سال ۱۳۷۶). ولی از جلد هفتم به بعد، فقط نشریات ادواری فهرست شده اند. کار استاد گلبن نیز ادامه نیافته در حالی که مجموعههای مقالات پیوسته در دنیا در حال انتشار است.
ثانیاً کار آنها عمدتاً در زمینۀ پژوهشهای ایران شناسی است و در موضوع شیعه شناسی کاری در خور، ارائه نشده است. در کتاب استاد افشار، عنوان «قرآن و معارف آن» و «نهج البلاغه» دیده میشود، آنهم به صورت محدود.
ثالثاً در کتاب «مأخذ شناسی علوم عقلی» (نوشته محسن کدیور) به نشریات غیر ادواری نیز (البته تا زمان انتشار کتاب) توجه شده است، ولی موضوع امامت در آن به شکل فرعی و غیر جدی بررسی شده است.
بدین سبب تدوین این فهرست، ضرورت تامّ و تمام دارد.
۶. طبیعت کار فهرست نگاری با تداوم عجین شده، یعنی هیچگاه فهرست نگار نمیتواند کار خود را تمام شده بداند، به ویژه در زمان ما که انفجار اطلاعات و کثرت انتشارات، ویژگی اصلی آن است. بدین روی، این گفتار را «بخش نخست» نامیدیم، بدان امید که بخشهای دیگر به لطف الهی در فرصتهای آینده عرضه شود.
نیز بدیهی است که هیچگاه نمیتوان مسئولیت صحت درونمایه تمام مقالات معرفی شده در این فهرست را بر عهده گرفت. هدف اصلی ارائۀ فهرستی به پژوهشگران است نه بیشتر.
۷. دامنۀ موضوعی این منبع شناسی، زمینههایی است که به نوعی در پژوهشهای مربوط به شیعه شناسی به کار آید، مانند: مفاهیم امامت، نهج البلاغه، ادبیات شیعی و مانند آن. این کار، برای نخستین بار سامان میگیرد، لذا نگارنده امیدوار است به مدد اهل نظر، به تعریف دقیق تری از موضوعهای فرعی دست یابیم.
۸. گفتیم که مقالات نشریات ادواری در این فهرست انعکاس نمییابند. میافزاییم که مقالات مجموعههای اختصاصی با موضوع معین نیز در اینجا جای ندارد، مانند مجموعه «از غدیر تا الغدیر»، «سفینه علوی»، «حماسه غدیر» (چاپ سال ۱۳۵۶ ش.)، مجموعههای مقالات همایشهای بنیاد نهج البلاغه، «امین شریعت»، «مجموعه مقالات همایش امامت و ولایت در گستره ادبیات فارسی» (دانشگاه تبریز ۱۳۷۲ ش) و مانند آن.
همچنین مجموعههای غیر ادواری که در بانکهای اطلاعاتی مانند مؤسسه نور نمایه میشوند، مانند: مجموعه مقالات کنگره هزاره شیخ مفید، میراث حدیث شیعه، میراث حوزه اصفهان.
همچنین مجموعههایی مانند «شناخت نامهها» که در سالهای اخیر در بهضی از همایشها منتشر میشود و نیز مجموعه «نگین ایران» (در باب امام رضا علیه السلام) که مطالب آنها از نشریات و کتابهای پیش از آن گلچین شده و مطالب دست اول به شمار نمیآید. بدیهی است که این بیان به معنای ارزشیابی مطالب این کتاب و مانند آن نیست.
۹. این فهرست سه بخش دارد:
• در بخش اول، مقالات به ترتیب نام نخستین پدیدآور با حذف تمام عناوین (بر اساس اصل مأخذ) مرتّب میشوند. برای پرهیز از تکرار، نام دیگر پدیدآوران (اعمّ از مترجم، مصحح، نویسنده همکار) فقط به صورت ارجاعی یاد میشود.
• بخش دوم نمایههای موضوعی برای بازیابی مقالات بر اساس شماره آنها در همین کتابشناسی را در بر دارد.
• بخش سوم، به کتابشناسی مجموعههای مورد نظر اختصاص دارد که برای سهولت بازیابی به ترتیب عنوان کتاب مرتّب شده است.
۱۰. اشاره شد که نگارنده این کار را در کنار دیگر اشتغالات علمی و آموزشی خود به اینجا رسانده، فقط به دلیل احساس نیاز و ضرورت، بدون اینکه فرصت مبسوطی برای یافتن و بررسی مجموعهها در اختیار داشته باشد. بدین روی پیشاپیش به هر گونه نقص و نارسایی در آن اعتراف میکند.
در جهت تکمیل این نوشتار و رفع این نارساییها، از تمام اهل نظر که اطلاع مفیدی در این زمینه دارند، خواستار است که به نگارنده خبر دهند تا بخشهای بعدی این سلسله نوشتار، با سپاس از لطف این بزرگواران به سامان برسد.
۱۱. یکی از کمبودهای جدّی این فهرست، مقالات مرتبط به زبانهای غیر فارسی و عربی است که امید است در بخشهای دیگر به کمک پژوهشگران و کتابشناسان جبران شود.
۱۲. اینک، «این حُلّۀ تنیده ز دل، بافته ز جان» که حاصل دغدغهای است، به عنایت جان جهان، امام موعود، حضرت صاحب الزمان صلوات الله علیه و جعل ارواحنا لتراب مقدمه الفداء به سامان میرسد و به پیشگاه پژوهشیان پیشکش میشود؛ بدان امید که همگان را در راه برکت خیز امامت پژوهی مفید افتد و سرمایهای ماندگار برای روز دشوار فردای نگارنده باشد. آمین.
بخش اول – فهرست مقالات (۵۷ مقاله)
# آرزومندی، ابوالقاسم --------------- بنگرید: شریف عاملی، ابوالحسن.
۱. احتشامی نیا، محسن. جلوههای ولایی در تفسیر گازر. در: هدیه بهارستان، ص ۸۵ – ۱۲۶.
۲. اخوان مقدم، زهره. تأکید امام رضا بر امامت جواد الائمه علیهما السلام. در: مجموعه مقالات برگزیده جشنواره بین المللی امام رضا علیه السلام، ص ۱۵۳ – ۱۷۸.
۳. اخوان مقدم، زهره. جلوههای امامت در ادعیۀ حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام. در: جستاری در ادعیۀ رضویه، ص ۴۳۳ – ۴۷۸.
#ارژنگ، اردوان ------------- بنگرید: فاضلی، علیرضا. رجعت از منظر .....
۴. استر آبادی، علی بن سدید. معرفت امام. به کوشش: محمد برکت. در: جشن نامۀ استاد سید احمد اشکوری، ص ۲۰۹ – ۲۴۰.
۵. افشار، ایرج. منتخباتی از سه شاعر شیعی قرن هشتم. در: جشن نامه هانری کوربن، ص ۱۵۱ – ۱۷۰.
۶. امیری فیروزکوهی، سید کریم. نامهای و چکامهای [در مدح حضرت ولی عصر ارواحنا فداه]. در: هدیه بهارستان، ص ۱۷۷ – ۱۸۴.
۷. ایزدی، مهدی. امامت در «الصحیفة الرضویة الجامعة». در: جستاری در ادعیۀ رضویه، ص ۲۶۳ – ۲۷۸.
۸. ایزدی، مهدی. سلمان نژاد، مرتضی. گونه شناسی صلوات در ادعیۀ «الصحیفة الرضویة الجامعة». در: جستاری در ادعیۀ رضویه، ص ۴۷۹ – ۵۰۶.
# برکت، محمد ---------- بنگرید: استرآبادی، علی بن سدید.
۹. بشیری، محمود. بررسی و تحلیل اشعار قوامی رازی شاعر شیعی قرن ششم هجری. در: هدیه بهارستان، ص ۱۸۵ – ۲۰۲.
۱۰. جهانبخش، جویا. فنجگردی نیشابوری و «سلوة الشیعه» اش. در: گرامی نامۀ عطاردی، ج ۲ ص ۶۴۵ – ۶۸۰.
۱۱. حیدری یساولی، علی. جُنگ مدح و معجزات [معرفی یک نسخه خطی سده دوازدهم]. در: نامه حائری، ص ۹۵ – ۱۴۰.
۱۲. خراسانی، محمد کاظم. شرح فقراتی از خطبۀ اول نهج البلاغه. تحقیق: محمد حسین درایتی. در: مجموعه مقالات کنگره بین المللی بزرگداشت آخوند خراسانی، ج ۱۰: مقالات فقهی و اصولی و قرآنی، ص ۲۱۳ – ۲۴۶.
#دبیر سیاقی، سید محمد ------------- بنگریذ: کشیکچی باشی قاجار، حبیب الله.
#درایتی، محمد حسین --------------- بنگرید: خراسانی، محمد کاظم.
#دمانیسی، احمد -------------- بنگرید: طالعی، عبدالحسین. گلچین ...
۱۳. رحمتی، محمد کاظم. صدر الدین علی حسینی و نکاتی تازه در بارۀ او. در: گرامی نامۀ عطاردی، ج ۲ ص ۶۷۱ – ۷۰۱.
۱۴. روضاتی، سید محمد علی. الدرر و اللئالی فی ترجمة سلیم بن قیس الهلالی. در: در پرتو روضات، ص ۵۳۰ – ۵۵۰.
۱۵. روضاتی، سید محمد علی. انحرافات عقیدتی چند تن از رجال عامه. در: در پرتو روضات، ص ۲۷۶ – ۲۸۱.
۱۶. سعدی، حسین علی. گونه شناسی توسل در «الصحیفة الرضویة الجامعة». در: جستاری در ادعیۀ رضویه، ص ۳۳۹ – ۳۵۸.
#سلمان نژاد، مرتضی -------------- بنگرید: ایزدی، مهدی. گونه شناسی ...
۱۷. شریف عاملی، ابوالحسن. جستاری در غلو [برگرفته از تفسیر مرآة الانوار]. تحقیق و ترجمه: ابوالقاسم آرزومندی. در: عطارد دانش، ص ۴۵۹ – ۴۸۶.
۱۸. شهیدی، سید جعفر. امامت از نظر علامه [سید محمد حسین] طباطبایی. در: از دیروز تا امروز، ص ۲۳ – ۳۰.
۱۹. شهیدی، سید جعفر. چهرۀ ناشناختۀ تشیع. در: از دیروز تا امروز، ص ۱۵۳ – ۱۷۰.
۲۰. شهیدی، سید جعفر. برگهایی سیاهتر از تاریخی سیاه (در باره کربلا). در: از دیروز تا امروز، ص ۱۸۵ – ۲۰۴.
۲۱. شهیدی، سید جعفر. صفات شیعیان علی علیه السلام. در: از دیروز تا امروز، ص ۲۸۵ – ۲۹۰.
۲۲. شهیدی، سید جعفر. ستایش و سوگ امام هشتم علیه السلام در شعر. در: از دیروز تا امروز، ص ۴۵۷ – ۵۱۶.
۲۳. شهیدی، سید جعفر. ادبیات فارسی و سخنان حضرت امیر. در: از دیروز تا امروز، ص ۴۱۳ – ۴۳۴.
۲۴. صدرایی خویی، علی. تلاشهای استاد عطاردی در عرصۀ نهج البلاغه. در: گرامی نامه عطاردی، ج ۱ ص ۱۶۳ – ۱۷۶.
۲۵. طالعی، عبدالحسین. کتابشناسی آثار مکتوب فارسی و فارسی شدۀ دانشمندان اهل تسنن در بارۀ اهل بیت علیهم السلام [مستدرکی بر کتاب «اهل البیت فی المکتبة العربیة نوشته محقق طباطبایی]. در: جنگ انجمن فهرست نگاران نسخههای خطی، دفتر سوم، ص ۳۷۸ – ۴۳۳.
۲۶. طالعی، عبدالحسین. گلچین حکمت علوی برگرفته از «مجمل الاقوال فی الحکم و الامثال» [نوشته احمد دمانیسی شافعی]. در: هدیه بهارستان، ص ۵۹۳ – ۶۱۸.
#طالعی، عبدالحسین ---------------- بنگرید: کربلایی، سید محمد.
#طالعی، عبدالحسین ---------------- بنگرید: طباطبایی، سید عبدالعزیز. فضائل علوی ........
۲۷. طباطبایی، سید عبدالعزیز. فضائل امیر المؤمنین علیه السلام. در: المحقق الطباطبایی فی ذکراه السنویة الأولی، ج ۱ ص ۴۱۳ – ۴۹۷.
۲۸. طباطبایی، سید عبدالعزیز. تدوین سخنان حکیمانۀ امیر مؤمنان علی علیه السلام. در: المحقق الطباطبایی فی ذکراه السنویة الاولی، ج ۳ ص ۱۲۳۹ – ۱۲۹۵.
۲۹. طباطبایی، سید عبدالعزیز. فضائل علوی در گذر تاریخ. ترجمه: عبدالحسین طالعی. در: منشور معرفت، ص ۹۵ – ۱۳۴.
۳۰. طبسی، محمد محسن. زیارت امام رضا علیه السلام و توسل به آن حضرت نزد مردم و بزرگان اهل سنت. در: امام رضا علیه السلام در آیینۀ قرآن و عترت، ص ۱۷۱ – ۲۱۴.
۳۱. طبسی، محمد محسن. امام رضا علیه السلام به روایت اهل سنت. در: خورشید جان افزا، ص ۱۳۹ – ۱۸۴.
۳۲. طبسی، محمد محسن. زیارت حضرت رضا علیه السلام از دیدگاه اهل سنت. در: زلال اندیشه، ص ۱۳۵ – ۱۵۷.
۳۳. عطاردی، عزیز الله. آشنایی با نهج البلاغه. در: حدیث عشق، ص ۵۱۱ – ۵۳۶.
۳۴. عطاردی، عزیز الله. راویان نهج البلاغه. در: حدیث عشق، ص ۵۳۷ – ۵۴۰.
۳۵. عطاردی، عزیز الله. علمای خراسان و نهج البلاغه. در: حدیث عشق، ص ۵۴۱ – ۵۵۵
۳۶. عطاردی، عزیز الله. پاسخ به معاندان نهج البلاغه [و چند گفتار دیگر در باره نهج البلاغه]. در: حدیث عشق، ص ۵۵۶ – ۵۷۱.
۳۷. عطاردی، محمد رضا. معرفی کتاب «امیر المؤمنین علیه السلام و نهج البلاغه». در: گرامی نامۀ عطاردی، ج ۱ ص ۱۵۷ – ۱۶۲.
۳۸. علیشاهی قلعه جوقی، ابوالفضل. کریمی، اسحاق. جایگاه توسل از نگاه امام رضا علیه السلام. در: جستاری در ادعیۀ رضوی، ص ۶۲۵ – ۶۴۲.
۳۹. فاضلی، علیرضا. عصمت امام از منظر شیخ طوسی. در: طوسی پژوهی، ص ۲۶۴ – ۲۸۰.
۴۰. فاضلی، علیرضا. اردوان، ارژنگ. رجعت از منظر شیخ طوسی. در: طوسی پژوهی، ص ۲۹۷ – ۳۱۷.
۴۱. فخر روحانی، محمد رضا. میر انیس لکهنویی. در: هدیه بهارستان، ص ۶۱۹ – ۶۳۰.
۴۲. فخر روحانی، محمد رضا
Fakhr – rohani , Muhammad – reza. Editing ashura poetry in English: problems and prospects
در: خلوص کامیاب، بخش انگلیسی (۱۳ ص).
۴۳. فرشادفر، عزت الله. امام رضا علیه السلام و فلسفۀ امامت. در: امام رضا علیه السلام در آیینۀ قرآن و عترت، ص ۲۴۷ – ۳۱۸.
۴۴. فرهمندپور، فهیمه. نقش فاطمۀ زهرا سلام الله علیها در تحولات سیاسی و اجتماعی تاریخ اسلام پس از پیامبر. در: شمع جمع، ص ۱۸۹ – ۲۱۸.
۴۵. قبیسی، هادی. اهل البیت علیهم السلام فی المعاجم الثلاثة للطبرانی. در: المحقق الطباطبایی فی ذکراه السنویة الاولی، ج ۲ ص ۹۷۷ – ۱۰۲۱.
۴۶. قربانی زرین، باقر. ویژگیهای «شرح حکم نهج البلاغه» [نوشته محدث قمی]. در: محدث ربانی، ج ۲ ص ۷۷۲ – ۷۷۵.
۴۷. قربانی زرین، باقر. بررسی جایگاه کتاب نقض در فرهنگ ایرانی – اسلامی. در: هدیه بهارستان، ص ۳۵۳ – ۳۶۸.
۴۸. قمی، ابوالقاسم. شش قصیدۀ فارسی و عربی در مدح خاندان ولایت علیهم السلام. تحقیق و تصحیح: محمد مهدی کرباسچی. در: عطارد دانش، ص ۳۸۹ – ۴۲۸.
#قمی، ابوالقاسم ------------- بنگرید: کربلایی، سید محمد.
۴۹. کاشانی، تقی الدین محمد. ترجمه منظوم [صد بیت از] دیوان امیر المؤمنین علیه السلام. به کوشش: محمود نظری. در: مزدک نامه، ج ۴ ص ۱۰۱۷ – ۱۰۲۴.
#کرباسچی، محمد مهدی ------------- بنگرید: قمی، ابوالقاسم.
۵۰. کربلایی، سید محمد. قصیده فراتیه. ترجمه منظوم: ابوالقاسم قمی. به کوشش: عبدالحسین طالعی. در: نامه حائری، ص ۴۶۵ – ۴۷۷.
#کریمی، اسحاق ------------- بنگرید: علیشاهی قلعه جوقی، ابوالفضل.
۵۱. کشیکچی باشی قاجار، حبیب الله. ترجمۀ کلمات قصار امیر المؤمنین علیه السلام به نظم فارسی. تصحیح: سید محمد دبیر سیاقی. در: فرزانۀ ناشناخته، ص ۳۲۶ – ۳۴۳.
۵۲. کمپانی زارع، مهدی. امام عصر علیه السلام به روایت شیخ طوسی. در: طوسی پژوهی، ص ۲۳۶ – ۲۶۳.
۵۳. کمالی سروستانی، خسرو. مقدم، رقیه. نگاهی اجمالی بر واقفیه و برخورد امام رضا علیه السلام با آن. در: درآمدی بر مناظرات امام رضا علیه السلام، ص ۱۳۱ – ۱۴۶.
۵۴. کوشا، محمد علی. نگاهی به «موسوعة الإمامة فی نصوص اهل السنة» [نوشته شده با نظارت سید محمود مرعشی]. در: ارجنامه مرعشیان، ص ۷۵ – ۹۱.
۵۵. محمدزاده، مرضیه. شعر حسینی در مسیر تاریخ. در: عطارد دانش، ص ۴۲۹ – ۴۵۷.
#مقدم، رقیه ---------------- بنگرید: کمالی سروستانی، خسرو.
۵۶. مهدی پور، علی اکبر. گلچینی از معارف مهدوی در آثار شیخ عباس قمی. در: محدث ربانی، ج ۲ ص ۶۷۱ – ۶۹۹.
۵۷. میلانی، سید علی. حدیث الغدیر و جهود العلامة [السید عبدالعزیز] الطباطبایی فی تخلیده. در: المحقق الطباطبایی فی ذکراه السنویة الاولی، ج ۲ ص ۵۹۵ – ۶۲۶.
#نظری، محمود. ----------------- بنگرید: کاشانی، تقی الدین محمد.
بخش دوم نمایه موضوعی
ادبیات شیعی ۵، ۶، ۹، ۱۱، ۲۲، ۲۳، ۴۱، ۴۲، ۴۸، ۴۹، ۵۰، ۵۱، ۵۵
امامت ۲، ۴، ۷، ۱۸، ۴۳
امام علی علیه السلام ۲۳، ۲۷، ۴۹، ۲۸، ۵۱
امام رضا علیه السلام ۲، ۳، ۷، ۸، ۱۶، ۲۲، ۳۰، ۳۱، ۳۲، ۳۸، ۴۳، ۵۳
امام جواد علیه السلام ۲
امام مهدی علیه السلام ۶، ۵۲، ۵۶
اهل تسنن ۲۵، ۲۶، ۲۹، ۳۰، ۳۱، ۳۲، ۴۵
تحقیق و ترجمه متون کهن ۴، ۱۷، ۲۶، ۴۸، ۴۹، ۵۰، ۵۱
تشیع ۱۹، ۲۱
[کتاب] تفسیر گازر ۱
توسل ۱۶، ۳۰، ۳۸
حدیث غدیر ۵۷
حسینی، صدر الدین علی ۱۳
دعا ۳، ۷، ۸، ۱۶
رجعت ۴۰
زیارت ۳۰، ۳۲
[کتاب] سلوة الشیعة ۱۰
[کتاب] الصحیفة الرضویة الجامعة ۷، ۸، ۱۶
صلوات ۸
طباطبایی، سید عبدالعزیز ۵۷
طباطبایی، سید محمد حسین ۱۸
طبرانی ۴۵
طوسی، محمد بن حسن ۳۹، ۴۰، ۵۲
عاشورا ۲۰، ۴۲، ۵۰، ۵۵
عصمت ۳۹
عطاردی، عزیز الله ۲۴
غلو ۱۷
فاطمه زهرا سلام الله علیها ۴۴
فضائل ۲۷، ۲۹، ۵۴
فنجگردی ۱۰
قمی، ابوالقاسم ۴۸
قمی، عباس ۴۶، ۵۶
قوامی رازی ۹
کتابشناسی ۱۰، ۱۱، ۱۴، ۲۵، ۵۴
کتاب سلیم بن قیس ۱۴
لکهنویی، انیس ۴۱
محدث ارموی، سید جلال ۴۷
[کتاب] مجمل الاقوال ۲۶
[کتاب] مرآة الانوار ۱۷
[کتاب] موسوعة الامامة ۵۴
[کتاب] المیزان ۱۸
نقد اندیشه ۱۵
[کتاب] نقض ۴۷
[کتاب] نهج البلاغه ۱۲، ۲۴، ۲۸، ۳۳، ۳۴، ۳۵، ۳۶، ۳۷، ۴۶
واقفیه ۵۳
هلالی، سلیم بن قیس ۱۴
بخش سوم کتابشناسی منابع (به ترتیب الفبایی عنوان کتاب)
# ارجنامۀ مرعشیان. (مقالاتی در پاسداشت سید شهاب الدین و سید محمود مرعشی نجفی). گرد آوری: محمد اسفندیاری، حسین رفیعی. تهران: کتابخانه ملی، ۱۳۸۹ ش.
# از دیروز تا امروز. (مجموعه مقالات سید جعفر شهیدی). تهران: قطره، ۱۳۷۲ ش.
#امام رضا علیه السلام در آیینۀ قرآن و عترت. کرمانشاه: شیفتگان کمال، ۱۳۸۷ ش.
# جستاری در ادعیۀ رضویه. تهران: دانشگاه امام صادق علیه السلام، ۱۳۹۲ ش.
# جشن نامه استاد سید احمد اشکوری. به کوشش رسول جعفریان. تهران: علم، ۱۳۹۲ ش.
# جشن نامۀ هانری کوربن. زیر نظر: سید حسین نصر. تهران: انجمن حکمت و فلسفۀ ایران، ۱۳۵۶ ش.
# جنگ انجمن فهرست نگاران نسخههای خطی. دفتر سوم. قم: مجمع ذخائر اسلامی، ۱۳۹۰ ش.
# خلوص کامیاب (یادگارنامۀ سید مجتبی موسوی لاری). به کوشش: عبدالحسین طالعی، مرتضی طالبی. قم: جامعة المصطفی، ۱۳۸۹ ش.
# خورشید جان افزا (مجموعه مقالات منتخب همایش علمی دانشجویی امام رضا علیه السلام). مشهد: جهاد دانشگاهی، ۱۳۸۷ ش.
# درآمدی بر مناظرات امام رضا علیه السلام. مشهد: امیر مهر، ۱۳۹۱ ش.
# در پرتو روضات (مجموعۀ اثار سید محمد علی روضاتی). قم: مؤسسه کتابشناسی شیعه، ۱۳۹۱ ش
# روایت عشق. عزیز الله عطاردی. تهران: عطارد، ۱۳۸۷ ش.
# زلال اندیشۀ رضوی. مشهد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ۱۳۸۹ ش.
# شمع جمع (ارجنامۀ محمد علی مهدوی راد). تهران: خانه کتاب، ۱۳۹۱ ش.
# طوسی پژوهی. به کوشش: مهدی کمپانی زارع. تهران: خانه کتاب، ۱۳۹۲ ش.
# عطارد دانش (جشن نامه عزیز الله عطاردی). به کوشش و ویرایش: عبدالحسین طالعی. تهران: کتابخانه مجلس، ۱۳۹۰ ش.
# فرزانه ناشناخته (یادنامه ابوالحسن شعرانی). قم: بوستان کتاب، ۱۳۸۲ ش.
# گرامی نامه عطاردی (جشن نامه عزیز الله عطاردی). تهران: مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی، ۱۳۸۵ ش.
# مجموعه مقالات برگزیدۀ جشنواره بین المللی امام رضا علیه السلام. تهران: بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیه السلام، ۱۳۹۱ ش.
# مجموعه مقالات کنگره بین المللی بزرگداشت آخوند خراسانی. قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ۱۳۹۰ ش.
# محدث ربانی (یادنامه شیخ عباس قمی). قم: نور مطاف، ۱۳۸۹ ش.
# المحقق الطباطبایی فی ذکراه السنویة الاولی. قم: مؤسسۀ آل البیت علیهم السلام، ۱۴۱۷ ق. سه جلد.
# مزدک نامه (یادنامه مزدک کیان فر، جلد ۴). خواهان: جمشید کیان فر، پروین استخری، تهران: استخری، ۱۳۹۰ ش.
# منشور معرفت. سید حسن افتخار زاده. تهران: نبأ، ۱۳۹۲ ش.
# نامه حائری (جشن نامه عبدالحسین حائری). به کوشش: عبدالحسین طالعی. تهران: کتابخانه مجلس، ۱۳۹۲ ش.
# هدیه بهارستان (به زنده یاد سید جلال الدین محدث ارموی). به کوشش: عبدالحسین طالعی. تهران: کتابخانه مجلس، مؤسسه خانه کتاب، ۱۳۸۶ ش.
۱.
نگارنده سطور (عبدالحسین طالعی) این مقاله را به درخواست فصلنامه سفینه به فارسی ترجمه کرده که در آن نشریه منتشر خواهد شد.