تقدیر از خادم میراث علوی
مدیر کتابخانه امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشهد
شنبه ۶ آذر ماه ۱۳۸۹ تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، میزبان محققان و خادمان میراث مکتوب علوی بود.
از استاد محمد مجتهدی مؤسس و مسؤول کتابخانه تخصصی امیرالمومنین علی علیه السلام مشهد، طی مراسمی به عنوان خادم میراث علوی تقدیر شد.
این مراسم با عنوان “همایش امام علی علیهالسلام و میراث” همزمان با ایام عید غدیر خم، به منظور تقدیر از پژوهشگران و خادمان میراث علوی و رونمایی از کتاب «علی نامه»، و چند اثر ارزشمند دیگر برگزار شد.
همایش مذکور به همت مرکز پژوهشی میراث مکتوب و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رادیو فرهنگ، شبکه چهار سیما، کتابخانه و موزه ملک و دانشگاه تهران، با حضور جمعی از سخنوران، محققان و پژوهشگران برگزار شد و برخی از ایشان پیرامون موضوعات مختلف مرتبط با کتاب ” علی نامه ” به ایراد سخن پرداختند.
همایش با سخنان دکتر اکبر ایرانی مدیر عامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب آغاز شد. وی ضمن خوش آمدگویی، به بیان اهداف برگزاری همایش پرداخت. در ادامه حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد از “حجةالوداع یا حجةالبلاغ” سخن گفت، آنگاه علی نامه خوانی انجام شد. ابوالفضل ورمزیار با صدای گرم و دلنشین خود، حال و هوای خاصی به همایش داد که با استقبال خوب حاضران همراه شد.
نشست نخست همایش با موضوع ” علی نامه و متون حماسی” آغاز شد و طی آن دکتر محمد امید سالار از امریکا، پیرامون “علی نامه، شاهنامه و نقدی بر ساختارهای ایدئولوژیک در مطالعات حماسی” به ایراد سخن پرداخت. در ادامه دکتر یحیی طالبیان از “ویژگیهای حماسی و ادبی حمله حیدری (تألیف ملا بمان علی راجی کرمانی)” گفت.
نهج البلاغه و بازتاب سخنان امام علی علیه السلام در ادب فارسی، موضوع نشست دوم همایش بود که با سخنان آقای قیس بهجت العطار از مشهد مقدس آغاز شد. وی در خصوص نهج البلاغه از دیدگاه نو سخن گفت. سپس دکتر محمد مهدی جعفری از دانشگاه شیراز در بخشی از سخنانش درباره نسخه نفیس نهج البلاغه سده پنج معروف به نسخه آتشی، یاد کرد.
در ادامه نشست دوم، دکتر محمود عابدی از دانشگاه تربیت معلم، درباره بازتاب سخنان امام علی علیهالسلام در ادب فارسی به ایراد سخن پرداخت و دکتر ابوالقاسم امامی از مرکز میراث مکتوب به عنوان آخرین سخنران این نشست از “دیوان امام علی علیهالسلام” سخن گفت. در انتها دکتر علی موسوی گرمارودی به انتخاب خود اشعاری از سروده های خود را ارائه کرد.
سخنران آیین اختتامیه، دکتر غلامعلی حداد عادل بود. وی از کسانی که از ابتدا تاکنون در معرفی، تهیه و انتشار منظومه “علینامه” سهیم بودهاند قدردانی کرد و با قرائت بخشی از کتاب “النقض” اثر ارجمند فارسی قرن ششم، به تلاش بزرگان شیعه ، بویژه عبدالجلیل قزوینی (مولف النقض) و ربیع (سراینده علینامه) ارج نهاد.
پایان بخش مراسم، تقدیر از پژوهشگران و خادمان میراث مکتوب علوی بود.
گفتنی است مرکز میراث مکتوب، چهار عنوان کتاب جدید را به همین مناسبت منتشر کرده است که در بخش معرفی کتابها در همین پایگاه معرفی خواهند شد.
منبع:
سایت کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشهد ـ mimamalislib.com |